Verslag Weihnachttreffen 2016

Na maanden voorbereiding was het dit weekend weer zover.

Het weekend van 19-11-2016 stond volledig in het teken van de clubs PHV Haarle en HDC Luttenberg.

Op de achtergrond van dit grote evenement werden wij links en rechts op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Hoe verliepen de inschrijvingen, welke oefeningen vonden plaats, wie en hoe wordt de catering, parkeerplekken geregeld, helpers uitgenodigd enz. enz. enz.

Door de goede recensies van vorig jaar duurde het niet lang of het maximaal aantal inschrijvingen werd gehaald. We praten dan over deelnemers die vorig jaar mee deden maar ook nieuwe leden die nog nooit van het evenement gehoord hadden. Publiek en deelnemers kwamen vanuit alle windhoeken. Dit jaar een kleine delegatie van 5 mannen uit Belgie. Deze hadden de moeite genomen om een flinke autorit te trotseren voor deelname.

Omdat de animo voor het evenement zo groot was werd besloten om te kijken of ze het deelnemersveld ook konden uitbreiden naar de middag. Na deze mededeling zat ook deze binnen no-time vol. Een succes is geboren. Een hopelijk jaarlijks terugkerend evenement waar veel positieve woorden over werden gesproken. Dit was vorig jaar ook al het geval en bleek dit jaar weer het geval.

Tegen 14:00 uur klonk het startschot voor het evenement. De deelnemers hadden zich inmiddels in de hesjes met nummer gehesen en naar de eerste oefening geleid. Hier viel de eerste deelnemer al door de mand want zijn hond had er niet zoveel zin in. De een liet los wanneer de helper hem of haar het bushokje introk en de ander beet vol overtuiging tot de helper zich overgaf. Dit was eigenlijk bij iedere oefening dezelfde bedoeling. Pakwerker en assistent beoordelen samen de hond en geven deze een cijfer. En zo werden de punten per oefening verdeeld.

Voor de een was het een teleurstelling waar het voor de ander een totale verrassing was hoe de hond het zou doen. Dit pakte soms heel positief uit maar eindigde soms ook in een deceptie. Maar feit blijft , daar doe je voor mee. Men weet vooraf niet wat men kan verwachten en hoopt er het beste van.

In de lange video kunt u zien hoe de rest van de dag en avond is verlopen en wensen wij u veel kijkplezier. We hebben ons best gedaan zoveel mogelijk mensen in beeld te brengen maar dat lukt hopelijk begrijpelijk , niet altijd.

Groet ,

Team Pakwerk.nl Michael Bulder en Anne Marie de Groot

 

One thought on “Verslag Weihnachttreffen 2016

Leave A Comment