Verslag NK Eindhoven met video

Een keiharde knal, blaffende honden, gezellig publiek in een mooi stadion. Ja mensen het is alweer voorbij. Het evenement waar iedereen voor traint en iedereen wil staan, zit er al weer op. Maar wat hebben we genoten!!!

Lopend door het stadion met mijn partner Anne Marie aan mijn zijde horen wij de verschillende talen links en rechts aan ons voorbij gaan. Duitsers, Chinezen, Zwitserse, Engelsen en Amerikanen waren aanwezig. Hieruit blijkt wel weer hoe ongelooflijk populair onze sport is. Tijdens een kort interview met een van de Amerikaanse bezoekers Kenneth Kellogg uit Houston Texas , wist hij mij goed uit te leggen wat er zo fantastisch is aan de “knpv-honden”. De manier hoe het appel is, in combinatie met de hoge driften, de snoeiharde aanvallen doen mij besluiten om het vliegtuig in te stappen om een weekend te genieten van hondensport van het hoogste niveau wereldwijd.

Vrijdagmorgen,

Goh, wat liep alles fantastisch door. Waar er in de afgelopen jaren vaak kritiek is geweest op de organisatie op bepaalde oefeningen; mensen die door het rivierterrein liepen en de langzame doorloop; hebben wij dit jaar geen enkele klacht vernomen. Hiervoor mag een dikke duim richting de organisatie worden gegeven. Wanneer er kritiek is mag deze worden geuit, maar wanneer het perfect loopt mag dit ook zeker niet achterwege worden gelaten. Onze complimenten daarvoor. Tijdens het ochtendprogramma waren er geen schrijnende punten verloren. Wel verloor eenieder bij het surveilleren de eerste dag het breekijzer. Na navraag werd door meerdere deelnemers aangegeven dat deze gewoon minder lucht bevat en lastiger op te sporen is.

Stelwerk

s’Middags vulde het stadion zich met liefhebbers om te genieten van het stelwerk, de helpers en de geleiders. En genoten hebben we van alle partijen. Wat een fantastisch leuk werk hebben ze laten zien. In het oog springend deze dag was toch Bassie met zijn snoeiharde aanval. Bassie werd samen met de pakwerker op transport gezet, vluchtte, en tijdens het wegtrekken zag je letterlijk een tand de lucht in vliegen. Maar Bassie beet er zeker niet minder om en maakte de oefening goed af.

Opvallend was het gedrag van Robbie. De hond van Richard Meijer had naar eigen zeggen vrijdagmiddag de dag van zijn leven. Extra commando’s met het lossen, doorgaan met terugroepen. Het lijstje kan ik langer maken maar in het interview wat wij hadden met Richard gaf deze aan, waar gesport wordt zijn verliezers, en ik heb verloren. Robbie was de winnaar. Hij heeft een geweldige dag gehad, genoten en ik mocht mij even de “underdog” noemen aldus, een zeer sportieve Richard Meijer.

De tweede dag

Zaterdag is de dag des oordeels. De helft van alle punten zijn gemaakt en de helft van alle deelnemers kunnen niks veranderen aan wat er de dag ervoor gebeurd en gedaan is. Zaterdag is de dag die over het algemeen het meest populair is qua bezoekers en dat was dit jaar ook zeker zo. Wat waren de toeschouwers in grote getale aanwezig. Het bier vloeide rijkelijk , er werd veel gekletst, geouwehoerd en bijgepraat. Daarnaast werd alvast gesuggereerd wie de nieuwe kampioenen zouden worden.

Over het ochtendprogramma is eigenlijk niks noemenswaardig te vertellen. Behalve het feit dat een sportman in hart en nieren Douwe van Groningen zich terugtrekt met zijn hond Max voor de kampioenschappen. Max had enorme last van zijn schouder en Douwe heeft besloten hem zijn welverdiende pensioen te gunnen. Wat voor ons en zeker ook voor alle andere bezoekers een groot applaus waardig was. Dat je het belang van je hond voorstelt op het eventuele succes wat je kan behalen, getuigt van ware sportiviteit.

Het stelwerk

Stipt om 13:15 betreden keurmeesters, geleiders en honden de kunstgrasmat van het Jan Louwers stadion te Eindhoven. Onder luid gejoel van supporters worden de dames en heren aan het publiek voorgesteld. De heren van Heel , Scheidt en Ax zijn klaar om een staaltje topwerk te laten zien als helper.

Tino Kleine Schaars (98 certificaten) bijt het spits af met Directeur en de dag is begonnen. Wat een fantastische honden. Strak afgericht, prachtige aanvallen en wat een applaus.

In het oog springend vanmiddag was toch wel de aanval van Ody met geleider Jan Huiting. Ody staat aan de start, Donné Scheidt gooit zijn stok omhoog en de aanval wordt ingezet. Als Ody om de tent komt draait Dhr. Scheidt zich om, dreigt en de hond neemt zich op. Althans, hij tracht zich op te nemen maar komt niet goed uit. Ody slaat het standbeen van de helper naar achteren waardoor deze face first richting de grasmat gaat. Donné verliest hierbij kort het bewustzijn en realiseert zich enkele seconden later pas wat er gebeurd is wanneer hij een direct toesnellende Henk Verbeek bij zich ziet staan. Henk schatte de situatie meteen in en reageerde adequaat. Al onze lof hiervoor. Toch liet Donné zich hierdoor niet stoppen. Hij schudt met zijn hoofd, staat op en maakt zijn oefening af. Waar veel helpers de handdoek in de ring gooien, komt het hier aan op karakter. En karakter toont hij. Een handdoek door zijn gezicht, een slok water en enkele seconden later staat hij weer klaar om de volgende hond, zonder angst, op een nette manier te testen. COMPLIMENTEN !!!

In de video van de stokaanvallen die jullie vinden op www.pakwerk.nl zien jullie een overzicht van de verdere aanvallen die echt van hoge kwaliteit waren. Dhr van Heel die enkele keren tijdens deze middag keihard wordt neer gehaald op de werp, en Renko die de honden ook zeer netjes test.

Winnaars

Sta je op het NK dan ben je een winnaar , dat is iets wat iedereen zegt en beaamt wanneer hierover gesproken wordt. Toch is het helemaal fantastisch wanneer je deze dagen het podium mag betreden.

Winnnaars objectbewaking

3. M. van de Brink met Drogo    2. R. Harmsen met Bassie   1. J.Broekhuizen met PEPPER

Winnaars PH ll

3.G. van Oerle met Darco   2. J. Claassen met Boy   1.  I. Janssen met SPIKE

Winnaars PH1

3. C. Ruizendaal met Chico   2. C. Hermsen met Arras   1. R. Verbruggen met ENZO (435 pnt)

 

Video nog niet zichtbaar? Kom dan snel terug.

 

 

 

 

Leave A Comment