Verslag Dekreuenwedstrijd 2016

Dit jaar was het weer eens zover. De dekreuenwedstrijd 2016.

Na de nationale kampioenschappen in Eindhoven staat altijd de dekreuenwedstrijd te Lunteren plaats. Lunteren ja. Echter dit jaar koos de organisatie van de Eendracht eens voor een andere setup. Zelf ben ik van mening, wat je goed hebt moet je goed houden al was dat in dit geval onterecht.

Bij aankomst was de afdeling parkeerbeleid druk bezig met het wijzen van een parkeerplaats. Er stond al een fiks aantal auto’s. Dus dat belooft wat.

Met ons materiaal op de schouders, liepen we richting de hal waar het allemaal zal gebeuren. We werden door velen hartelijk ontvangen. Iets wat altijd leuk is. Pakwerk.nl had met Henk Verbeek afgesproken pas op het laatste moment te melden dat we live gaan om mensen niet thuis te laten blijven. Want wij beseffen ons ook dat wanneer mensen weten dat iets live te volgen is, ze toch thuis blijven. Echter zijn we wel van mening dat de ECHTE liefhebber altijd zal komen.

Om stipt 18:00 stond het stelwerk gepland. De livestream stond aan en naast de vele bezoekers hadden ook wij continu zeker 130-140 vaste kijkers op de bank. Er werd via de livestream veel gecomplimenteerd richting de helpers die verantwoordelijk waren voor het evenement. Een perfect uitgevoerde stokaanval door dhr. Teunissen. Kaarsrecht tegen elke hond in en iedere hond dezelfde gelijke kans geven. Petje af. Dit geldt ook voor Aart Juffer die verantwoordelijk was voor 0.a de werp. Die zien wij ook wel eens anders worden uitgevoerd. Jongens, klasse gedaan.

We begonnen zoals gezegd met de stokaanval. Een lummel (dhr. Zwep) die er weer als vanouds in klapt was een super begin van een mooie avond. Helaas hadden wij dit niet mooi in beeld door een overijverige speaker die ons net midden in beeld stond. Helaas, dit gebeurt wel eens. En zo volgden er nog diverse andere mooie aanvallen van honden. Om honden een beetje in de verwarring te gooien gingen we van de stok over richting het terugroepen. Hier werden veel punten verloren. Honden die staakten nadat ze voor een tweede keer op rij de stok de lucht in zagen gaan, en honden die totaal de geleider kwijt waren.

De werp liep uit op een groot spektakel. Ook hier hadden wij weer last van een lolbroek die de recordknop op uit had gezet en wij daardoor een prachtige aanval van Nick (J.Kluin) misten. Het is nou eenmaal niet anders maar die dingen gebeuren (met een drankje teveel op)Nick, die na een tijd van stal was gehaald door Dhr. Kluin had last van overmoedigheid. Meneer groeide lekker in het programma en het lossen werd steeds lastiger. En waren er meerdere commando’s nodig. Toch onze complimenten richting dhr. Kluin die het deelnemersveld mooi opvulde met mooi wer. Niet alleen Nick groeide in het programma. Ook Matz van dhr. van Werkhoven werd met de oefening brutaler. Dit werd pijnlijk duidelijk bij de schijn waar meneer hondsbrutaal een fikse nabeet bezorgde aan de helper en dit meermalen deed bij o.a de werp en ook de fiets. Matz had een hondsgoeie dag.

De sfeer binnen de manege was echt top. Het was gezellig. Iets wat ik echt niet op voorhand had verwacht. Misschien heb ik mezelf betrapt dat verandering best eens goed kan zijn. En dat het goed was, dat moge duidelijk zijn. Een compliment aan de organisatie, sponsoren en de manege die het geheel mogelijk heeft gemaakt.

Winnaar van de dekreuenwedstrijd 2016 is Charel Hermsen de tweede plaats voor Hennie Veldscholten en de derde plaats en teven beste steller was Ronald Zwep met zijn Hollande herder Lummel.

 

Wij wensen jullie veel kijkplezier bij de video die vanaf nu te bekijken is.

 

 

 

Leave A Comment