Verlieslijdend een wedstrijd draaien, is dat de toekomst van de KNPV ?

Luttenberg, zaterdag 13 mei 2017.

Vandaag was het weer zover. De teamwedstrijd die met veel inzet en moeite is neergezet door de leden van HDC Luttenberg. De bedoeling is dat men een team vormt om vervolgens iedere hond in te zetten in zijn of haar beste oefening.

De teams die zich hadden aangemeld kwamen uit diverse delen van het land. Een echte eye-cather dus zou je zeggen. Niks is minder waar !!! Waar zoveel teams strijden voor de beker zou je verwachten dat de aanhang en hondensport liefhebbers in volle getalen aanwezig zouden zijn. Het gaat namelijk om een gekeurde wedstrijd waar -tig mensen zich maanden voor in hebben gezet om er iets moois van te maken. Dit was namelijk de toon die vorig jaar keihard geroepen werd door de velen die hier tijdens de vorige editie aanwezig waren.

Bij aankomst van pakwerk.nl op het terrein viel ons meteen het aantal auto’s op. Ach het was immers nog maar 13.00 toen wij aankwamen, dus het kon nog. Want slechts een handje vol (5) auto’s stond geparkeerd op het zandpad aangrenzend aan het hondenveld. Voor we het wisten was het inmiddels 13:45 uur en we waren druk bezig onze spullen klaar te zetten. Ik keek links en rechts om me heen en schrok best wel even. Ik deed een poging om het publiek even snel globaal te tellen en de teller stopte bij de 90. Dit was INCLUSIEF de teams waarvan sommige uit wel 4 deelnemers bestond.

Het enige wat ik me kon bedenken was het woord “triest”. Over het hele internet wordt steen en been geklaagd over het aantal wedstrijden wat er wordt georganiseerd. En dan wordt er een wedstrijd georganiseerd door een initiatiefnemende vereniging en moet er geld bij. Is dit de toekomst van onze prachtige hondensport? Zien wij hier langzaam maar zeker het einde naderen van de KNPV ? Of is dit slechts incidenteel. Nee, over een incident kunnen we niet praten want bij steeds meer wedstrijden en keuringen zien wij steeds meer gaten in het publiek. In de provincie Drenthe wordt in Juli een keuring gehouden voor een schamel aantal van slechts 3 honden. Dus ook dit betekend weer meer kosten dan baten voor de organiserende vereniging. Jammer.

Langzaam maar zeker zien we de hondensport kapot gaan. Heeft het alleen maar met de vergrijzing te maken? Vast niet !!!

Het enige wat ik nog kan zeggen in een woord is : JAMMER !!!!

 

Leave A Comment