Tranen bij wedstrijd speurder Dos in Almelo

 

Gisteren was het terrein van Speurder Dos in Almelo het toneel van de nominatie-, selectie-, en kampioenswedstrijd Overijssel

Om half 9 hadden alle honden zich ingeschreven om deel te nemen en om 09.00 hield Ruud Leus het inleidende praatje en wenste alle deelnemers succes.
Velen hadden last van de spanning en deze was dan ook van het gezicht af te lezen.

Tegen het starten van de eerste oefening verschenen er weer lichtelijke kleurtjes op de gezichten en viel de spanning langzaam van de schouders.

Tijdens het zoeken had de combinatie Wolters-Biko behoorlijk last van de combi Veldscholten-Rayko. Dhr. Veldscholten stuurde Rayko over de schutting en sommeerde deze met het commande “BLIJF” achter de schutting te blijven. Toen het commando was gegeven, dook Biko met een voorwerp tussen zijn tanden, naar de grond en iedereen zag dat Biko dacht dat het commando van zijn geleider kwam.
Er was dan ook geen twijfel over het feit of deze combinatie de oefening over mocht doen, de vraag was alleen wanneer. Na kort overleg , kwamen ze tot de conclusie de oefening na het springen te hervatten.

Bij het overzwemmen verloor de combinatie Rakers-Noa kostbare punten. Rakers gaf zijn teef Noa commando tot het apporteren van de plank , echter wou zij met de plank naar de overkant.
Dhr. Rakers sommeerde de hond terug te komen waarop zij de plank los liet en aan wal verscheen. Meteen realiseerde Rakers zich dat hij het commando apport had moeten geven en Noa in het water te moeten laten. Echter was het kwaad al geschied en verloor hij 10 punten.

Tegen de tijd van het stelwerk liep het terrein langzaam vol met belangstellenden. Ca. 120 bezoekers wisten de weg te vinden richting het terrein in Almelo.
Nadat het eerste startschot gegeven was zagen de bezoekers de hond Zeke van M.Smit vol in de aanval gaan en zijn controle verliezen bij de stokaanval maar hij herstelde zich goed en vertoonde geen moment angst.
Dhr. Maas had een minder moment toen hij, bij het het op transport zetten van de verdachte zag dat Yvar behoorlijk was gegroeid. Deze had 5 commando’s nodig en moest zelfs oplopen om deze te doen lossen. Dit trucje liet hij bij een volgende oefening weer zien en dit koste hem dan ook een flink aantal punten. Yvar had zijn dag niet.

Het verdere middagprogramma verliep verschrikkelijk soepel en er gebeurde niks bijzonders. Geen ongewenste beten, eenieder had de oefening terugroepen en schijn perfect geoefend en ook hier waren geen bijzonderheden te melden. Dus op naar de puntentelling en prijsuitreiking.
De bezoekers en deelnemers verbaasden zich over het snelle tellen. Binnen enkele momenten waren de punten bekend.

Deelnemer Tino kl. Schaars mocht met Directeur de armen in de lucht steken want deze combi heeft bij de discipline PH2 geen enkele punt verspeeld. Zij gingen dan ook zeer tevreden naar huis met de volle bak 450 punten.
Bennie Wolters haalde tijdens de certificering in Ommen al een puntental van 434 punten en mocht bij de nominatie 430 punten bijschrijven. Een prachtig resultaat. Hij behaalde dan ook een 3e plek voor de kampioenschappen. Marco Smit behaalde de 2e plek. Hierop zag je het gezicht van Dhr. Veldscholten verschieten en de weken vol spanning kwamen eruit.
De tranen vloeiden rijkelijk toen hij hoorde dat hij over de dag slechts 1 puntje had verspeelt en als winnaar van de Overijsselse naar huis ging en met een nominatie van 434 punten.
Kortom een prachtige afsluiter.

Wij willen de organisatie en keuringscommissie danken voor de vrijheid die wij kregen mbt het filmen en hopen dat er vaker op jullie veld een wedstrijd zal worden georganiseerd.

Groet,

Team Pakwerk.nl Anne Marie de Groot en Michael Bulder

Leave A Comment