Nationale Kampioenschappen Eindhoven 2017

Eindhoven, 01 en -02-09-2017

Vrijdag 01-09-2017 was het weer zover. Het weekend des oordeels, het weekend van de nationale kampioenschappen in Eindhoven. Waar velen jaren voor hebben geknokt, mocht dit weekend worden laten gezien. Zoals alle jaren waren er ook dit jaar weer een aantal bekende namen te zien op de Nationale. Dhr. Roelofs uit Doetinchem met Dexsels, Ivo Janssen die de titel van PH2 verdedigde en uiteraard mocht de welbekende dhr. Kleine Schaars ook niet ontbreken met Gozer. Ook waren er een aantal nieuwe gezichten te zien die het gepresteerd hadden om er te staan. Er was zelfs een deelnemer aanwezig met zijn allereerste hond. Nog nooit eerder een hond gehad en dan meteen de Nederlandse Kampioenschappen is een hele prestatie.

De spanning was bij veel deelnemers van het gezicht af te lezen. Bij het voorstellen op beide dagen waren er veel gespannen gezichten te zien bij de deelnemers maar ook bij de helpers. Wat velen ook opviel is dat Mark van Ginkel er alles aan heeft gedaan om in topconditie te zijn. Zoals hij zelf zegt ; “ipv een hele zak chips, neem ik een halve” ,aldus Mark. Feit blijft dat hij 7 kilo eraf heeft getraind om maar fit op de kampioenschappen te staan.

Wij als Pakwerk hadden ook zo onze spanningen, maandenlang hebben wij er naartoe geleefd ,om een zo mooi mogelijk beeld te geven via de livestream. Velen zaten er dan ook klaar voor om getuige te zijn van twee dagen prachtig werk maar waar eerlijkheidshalve moet worden gezegd, dat de zaterdag echt weer ouderwets knalde. Zo klapte de Duitse herder van dhr. Verwijst er echt lekker op en moest helper Mark van Ginkel alle zeilen bijzetten om niet te vallen bij de stokaanval van Bear de Bouvier. Rik Snippe met zijn Bouvier Bear(ke) stal op bepaalde momenten echt de show. Wij zagen in deze hond een net afgerichte Bouvier die het verdiende om er te staan.

Op de zaterdag hebben wij echt genoten van de stellers. Prachtige aanvallen maar de aanval van Arno , van dhr Maatman ,stak er qua stelwerk met kop en schouders bovenuit.  Een prachtige aanval waarbij de hond zich op ruim 3 meter van de helper opnam en netjes om de helper heen ging, en dan is er niks aan te houden. Cor Barents echter herstelde de hond op sublieme wijze. Arno had tijdens de aanval zijn bek gedraaid op het pak en doormiddel van een soepele beweging zat hij weer zoals hij moest zitten . 

Het terugroepen waar veelal de meeste punten worden verloren was de zaterdagmiddag een voor in de boeken. Dhr Helmhout zette zijn hond af bij de start en riep deze na het teken op de juiste manier terug. Robby zette zich schrap meteen na het commando van zijn baas, draaide zich om en liep vervolgens de tent in om daar al zijn agressie te botvieren op een uitgetrokken helpersjasje.Hij nam deze zelfs mee terug richting zijn baas maar bedacht zich na de tent en ging alleen naar zijn baas terug.

Wij hebben van deze dag een compilatievideo gemaakt met interviews . Deze video kunt u hieronder bekijken. Wij wensen u veel kijkplezier 

 

 

 

 

 

 

 

Leave A Comment