Hulsbeekbokaal 2017

Wat een dag !

 Net als voorgaande jaren, ook dit jaar weer een grote aankondiging op Facebook voor de Hulsbeekbokaal 2017

De mannen en vrouwen van de clubs in Oldenzaal organiseerden ook dit jaar weer dit op 3e jaar terugkomende evenement.

Hadden we twee jaar geleden “last” van zwembaden vol water op de grasmatten van Oldenzaal. Was het geluk dit jaar , net als vorig jaar weer aan onze zijde. Zondag 26 Maart 2017 is de geprikte datum voor het Hulsbeekbokaal en ook de keuze voor deze datum was een schot in de roos. Volop zon, strak blauwe luchten zorgen ook dit jaar weer voor enkele honderden bezoekers van dit evenement.

En als ik zeg enkele honderden dan is dat zeker niet overdreven. Rijen dik stond het publiek aan de zijlijn te genieten van topkwaliteit hondensport. Alsof de beste stellers uit de regio en omstreken allemaal dachten , “laten we ons eens inschrijven voor dit evenement”. Want wat was het genieten. Keiharde , nette stokaanvallen. Werpaanvallen met soms inzetten vanaf 4 meter of meer waren geen uitzondering.

Eenieder genoot , en dat was te zien. Wat ooit begon als een try-out is nu al niet meer weg te denken uit onze kalenders.

Met een opzet als in Eindhoven. Een voetbalveld, tent in het midden, tophelpers , en sportieve deelnemers blijkt een garantie tot succes. Ja, er wordt links en rechts wel gezeurd over de geldprijzen maar onze mening is dat het een nieuwe impuls geeft aan de sport. Zelf was ik ook sceptisch in het begin. Maar ligt hier de toekomst? Ja! Motiveert dit mensen? JA!

Ik denk dat ik voor eenieder mag spreken dat het gewoon een topdag was.

In de ochtend kwamen wij deelnemers tegen die links en rechts toch wel een puntje kwijt waren. Alleen Dhr. Kamps had slechts 1 puntje laten liggen in afdeling 1.  Hij werd dan ook beste afdeling 1 en kreeg de geldelijke beloning van €50,00 euro mee.

Beste steller van deze dag was de hond van Dhr. Hennie Letteboer hij nam hierdoor 250 euro mee naar huis. Net als de winnaar mocht doen. Want ook voor Dhr. Rakers , winnaar van de wedstrijd, lag een enveloppe klaar met een geldbedrag a €250,00.

Uitslag wedstrijd

Uitslag hulsbeekbokaal

1 Ronnie Rakers 403 pnt
2 Appie Kamps 399 pnt
3 Martin Maatman 396 pnt
Beste steller Hennie Letteboer
Beste afd 1 Appie Kamps
Beste revierder Wijan Smit

 

Leave A Comment